Jaaroverzicht: MvM Architect in 2016

31.12.2016

2016 was een jaar met veel verschillende projecten en werkzaamheden; van diverse ontwerpstudies, een prijsvraag, totale verbouwingen van woningen, freelancen bij architectenbureaus tot de laatste opleveringen van klushuizen van de Kleiburgflat.

Het jaar begonnen zoals 2015 geëindigd: als freelancer bij BiermanHenket architecten. Daar diverse ontwerpstudies verricht voor verschillende projecten met een monumenten status.
Ook de laatste klushuizen uit Fase 4 van klushuizenproject DeFlat (Kleiburgflat) zijn opgeleverd in het eerste kwartaal en is een interieuropdracht voor een vrijstaande nieuwbouwwoning in Maarssen voltooid.
In het voorjaar is er gestart met een ontwerp en uitwerking voor een totale verbouw van een voormalige corporatie woning uit 1933 (begane grond met souterrain) in Amsterdam Oud- Zuid.
In de zomermaanden is er gewerkt als freelancer bij ARHK architecten aan diverse projecten, zoals orthodontie praktijken en een Amsterdamse jaren ’30 woning aan het Sarphatipark.
Aan het einde van de zomer is er een start gemaakt met ontwerpplannen voor een complete verbouw van een zeer gedateerd herenhuis uit ca. 1900 in de Utrechtse Zeelheldenbuurt. De woning heeft nog veel fraaie oorspronkelijke decoratie, ornamenten en glas in lood dat is verweven in een eigentijds ontwerp. In 2017 zullen de ontwerpplannen worden gerealiseerd.
Aan het eind van dit jaar is er nog gestart met een haalbaarheidsstudie met schetsontwerp voor een uitgewoonde jaren ’30 woning met fraaie authentieke elementen in Haarlem.

2016 was een jaar met diversen, zowel in projecten als in mogelijkheden van samenwerking.