Project in uitvoering I Totale verbouw Herenhuis

26.06.2017

De totale verbouw van een herenhuis uit 1910 in de Zeeheldenbuurt in Utrecht is in de afbouw fase. Het huis was toe aan een grondige verbouwing, het voldeed niet meer aan de huidige woonwensen en had een energielabel G. Veel bouwkundige werkzaamheden zijn inmiddels achter de rug. Het hele huis is voorzien van nieuwe technische installaties en is geïsoleerd. De gevels, daken en vloeren zijn voorzien van isolatie en ook is overal dubbel glas geplaatst zonder daarbij het aanzicht van de gevels aan te tasten.
Veel originele details in het huis zijn nog aanwezig zoals glas in lood, ornamenten, originele deuren en trapbalustrades die zijn behouden. Deze originele details zijn verwerkt in het nieuwe eigentijdse ontwerp voor het huis. Er zijn kleine ingrepen in de huis gedaan om de huis beter te laten functioneren zonder daarbij de bestaande structuur volledig te veranderen.
Er ontstaat straks een mooie balans tussen bestaand en nieuw in het huis, waarbij het wooncomfort en energiezuinigheid flink zal verbeteren.

Later dit jaar als de verbouwing klaar is wordt het project op de projectpagina weergegeven met een uitgebreidere toelichting en meer beeldmateriaal.