Woning Oud-West – verbouw en uitbreiding

Amsterdam Oud-West, 2018
Status:
2017 (start plan)- 2018 (gerealiseerd)
Oppervlak:
73 m2
Locatie:
Amsterdam, Oud-West
Opdrachtgever(s):

eigenaren- bewoners

Programma/plan:
verbouw- en uitbreidingsontwerp, uitwerking, vergunning aanvraag, consultant tijdens de bouw
Bron:
foto's MvM Architect en verkopende makelaar

Deze begane grond woning werd te klein voor de bewoners en was ook toe aan een grondige verbouwing. De woning was ingedeeld in kleine ruimtes en de woonkamer had geen verbinding met de tuin.
Door de woning aan de achterkant uit te breiden kon er een ruimere en betere indeling voor de woning worden gerealiseerd. De woning is aan de achterkant over de volledige breedte uitgebouwd. In deze uitbouw is de woonkamer met openkeuken gesitueerd die door middel van een grote glazen pui wordt verbonden met de tuin. De vloer van de uitbouw is verlaagd om de ruimte meer hoogte te geven. Dit hoogteverschil zorgt tevens voor een speelse overgang tussen de open keuken en het woongedeelte. Een ruime slaapkamer met de badkamer is aan de straatzijde gepositioneerd, de andere kleinere kamer in het midden van de woning. Deze kamer krijgt door de stalen deur met glas daglicht en zicht op de tuin.
In de lengterichting van de woning zijn zichtlijnen en doorkijkjes aanwezig, die het gevoel van ruimtelijkheid versterken.
De afwerking en inrichting van deze woning hebben extra aandacht gekregen. De woning is modern en strak, maar details in de afwerking hebben een klassieke invloed. De gladde, witte wanden en plafonds, glazen deuren met zwarte kozijnen en de nieuwe keuken vormen de moderne basis. De klassieke invloed wordt gecreëerd door de geglazuurde reliëf tegels in verschillend formaat, verschillende materialen in visgraat patronen, getrommeld hout voor de parketvloer en messing kranen.
Naast een andere indeling en nieuwe afwerking heeft de woning ook een duurzamer karakter gekregen door middel van isolatie en vernieuwing van technische installaties. Het project heeft geleid tot een mooi en prettig woonverblijf.

EmailTwitterPinterestFacebook