Kleiburg winnaar Mies van der Rohe Award 2017

22.05.2017

Vandaag waren we bij DeFlat om dit met ‘Team Kleiburg’ te vieren!

Deze Europese architectuurprijs voor de Kleiburgflat gaat naar NL Architects & XVW architectuur. In dit filmpje wordt het project toegelicht: Winner of the 2017 Mies van de Rohe Award: DeFlatKleiburg by NL Architects & XVW architectuur.
De jury geeft aan dat de Kleiburgflat een project is van de gezamenlijke inspanning van veel mensen en geeft het belang aan van de transformatie van oude gebouwen.

DeFlat is een transformatie van de laatste originele Bijlmerflat (de Kleiburgflat in Amsterdam Zuidoost) tot kluswoningen. Kleiburg is het grootste klushuizenproject van Nederland.
De eigenaar (Rochdale) wilde de Kleiburgflat aanvankelijk slopen, maar besloot de flat nog een laatste kans te geven. Voor 1 euro mocht de Kleiburgflat een andere bestemming krijgen. Consortium DeFlat heeft de prijsvraag gewonnen en mochten hun plan uitvoeren.

MvM Architect werkte samen met Maaike Thijssen Ontwerp onder de naam M+M Design aan het project DeFlat (zie Klushuizenproject Kleiburgflat M+M Design). Voor zowel het Consortium als voor de toekomstige bewoners van de Kleiburgflat hebben wij een rol kunnen spelen van onder andere het adviseren van kopers in een eigen ontwerperswoning, het ontwerpen van woningen tot het begeleiden van de afbouw. Het was een mooie ervaring om onderdeel te zijn van ‘Team Kleiburg’ bij dit bijzondere project.