Ontwerperswoning M+M Design – Kleiburgflat

Amsterdam, 2011-2014
Status:
2011-2014 ontwerperswoning in de Kleiburgflat
Locatie:
Kleiburg, Amsterdam Zuidoost (Bijlmer)
Opdrachtgever(s):

KondorWessels Vastgoed (Consortium DeFlat)

Programma/plan:
ontwerperswoning ontwerpen en realiseren, inspiratie woning ten behoeve van verkoop, integreren afbouwpakket M+M Design
Bron:
M+M Design, Paul van den Berg

Ontwerpers die zich aangesproken voelden tot het concept van De Flat kregen de mogelijkheid om een plan en een 3D-visitekaartje te ontwerpen voor een ontwerperswoning.
De ontwerperswoning moest een inspiratiebron zijn voor de toekomstige bewoners, de mogelijkheden laten zien dat het maar één van de mogelijkheden is. Wij (M+M Design) hebben met zo min mogelijk middelen een maximaal effect proberen te bereiken. De ontwerperswoning was niet ‘af’ zoals de standaard modelwoning die bij veel projecten wordt laten zien. Dat was geen enkele belemmering voor toekomstige kopers, onze uitgevoerde versie was duidelijk voor iedereen om inspiratie op te doen.

ontwerp
We hebben een doorlopend wandobject ontworpen dat de verschillende functies van het wonen in één ruimte met elkaar verbindt. Dit wandelement loopt van de keuken over in het eetgedeelte en vervolgens over in het zitgedeelte. Het object bestrijkt de langste zijde van de woning. Daardoor wordt de maximale maat van de ruimte gebruikt zodat de bewoner het gevoel ervaart van een daadwerkelijk ruime woning. Het wandelement biedt tevens veel bergruimte, zodat ook de inhoud van de woning optimaal wordt benut. Een concept dat ieder op zijn eigen manier vorm kan geven.
Daarbij hebben we een eigentijds afbouwpakket ontwikkeld om aan te sluiten bij de vraag die vanuit de potentiele kopers kwam tijdens de opendagen. De onderdelen van het afbouwpakket zijn gerealiseerd in de ontwerperswoning.

Tijdens alle opendagen gaven wij advies vanuit de ontwerperswoning voor het indelen en afbouwen van de casco woningen. Mensen kon in en uit lopen en eventueel een aparte afspraak met ons maken.

MvM Architect werkt samen met Maaike Thijssen Ontwerp onder de naam M+M Design aan het project DeFlat.